Rólunk

A RunBogárd Futócsapat 2017-ben alakult, sárbogárdi futók közösségeként. Először egy Facebook oldal létrehozásával próbáltuk meg a sárbogárdi és a Sárbogárd környéki futókat, illetve bármilyen sportot szerető embereket összehozni, összefogni.

Eközben nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal több futó és sportoló van a közelünkben, mint amire számítottunk, kellemes meglepetés volt, hogy mennyien jelentkeztek a csoportba, illetve mennyien osztották meg azt.

Az első közös versenyünk, amit RunBogárd Futócsapat névvel teljesítettünk, az Ultra Tisza Tó 111 km-es távja volt, amit 4 fős váltóban futottunk le. A verseny jól sikerült, az eltervezett időnek megfelelően értünk célba, sok élménnyel gazdagodva.

Már régebben többünk fejében ott mocorgott a gondolat, hogy érdemes lenne egy helyi futóversenyt szervezni, hiszen a közelünkben ugyan vannak versenyek egész évben, azonban Sárbogárd közvetlen környezetében egy sem. Négyen (Varga Katalin, Sándor Katalin, Már László és Kun Szabolcs) elhatároztuk, hogy változtatunk ezen. Néhány megbeszélés után nyilvánvalóvá vált, hogy mindenki lelkes az ügyben, így nekiálltunk  a konkrétumok tervezésének, aminek eredménye lett a kitűzött I. RunBogárd futóverseny és családi futónap.

Sárbogárd Város Önkormányzatának és Sükösd Tamás Polgármester Úrnak a közbenjárására sikerült támogatást szereznünk az eseménynek, ami fontos és kiemelt eseménynek mondható a város programjában. Az Önkormányzat mellett számos helyi vállalkozó is támogatását nyújtotta a rendezvény szervezéséhez, vagy anyagi vagy tárgyi formában.

Az összefogásnak köszönhetően létrejöhetett a versenyünk kiírása 🙂

Nagyon nagy szeretettel várjuk a versenyre nevezőket, és persze mindazokat, akik csupán szurkolóként, vagy családtagként lesznek jelen. A rendezvény fő céljaként nem a versengést, a szorosan értelmezett versenyt fogalmaztuk meg, hanem a sportot szerető közönség részére igyekszünk egy olyan eseményt létrehozni, amelyen mindenki megtalálhatja a számára kikapcsolódást nyújtó szórakozást a kisgyermekektől, anyukákon, családokon, idősebbeken át az amatőr, rendszeresen edző sportolókig!

Reméljük, hogy sokan kihasználják a lehetőséget a tartalmas és aktív “pihenésre”, és sikerül hagyományt teremtve minden évben megrendezni a versenyt!